316511
Book
In basket
(Znak Koncept)
Dowiedz się, jak samemu hodować warzywa, które później możesz wykorzystać w kuchni, przyrządzając swoje autorskie potrawy. "Zbierz, przechowaj, zjedz" to jednocześnie lekcja ogrodnictwa, zdrowego żywienia i dbania o domowy budżet, udzielona przez parę, którą pokochała cała Szwecja. Często przy uprawie swoich roślin, zapominamy o tym, że wszystko, co zostało posadzone i było tak długo pielęgnowane, musi być także zebrane i odpowiednio przechowywane. Jak robić to najlepiej i z korzyścią dla własnego zdrowia? W tej książce znajdziesz odpowiedzi na wszystkie nurtujące Cię pytania, które pojawiają się w Twojej głowie, kiedy patrzysz na swoje warzywa. Kiedy jest właściwy moment, żeby je zebrać, wykopać i przyciąć? Jak i kiedy je podlewać? Co zrobić z tym wszystkim, co było pielęgnowane z taką pieczołowitością? Co można ugotować i jak przechowywać swoje zbiory? Na te i inne pytania odpowiada znana pod nazwą "Wujek Zieleń" para Theres Lundén i Johannes Wätterbäck, która zyskała w Szwecji ogromną popularność, dzieląc się z czytelnikami swojego bloga pomysłami na hodowlę roślin i ich wykorzystanie w kuchni dla zdrowszego i tańszego jedzenia. To niezwykłe połączenie poradnika ogrodniczego z książką kucharską zainspiruje Cię, by zmienić podejście do jedzenia.
Availability:
Wypożyczalnia Główna
There are copies available to loan: sygn. 64 Wät (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again