316607
Book
In basket
Dzika kuchnia / Łukasz Łuczaj. - Warszawa : Nasza Księgarnia, 2018. - 318, [2] strony : ilustracje, fotografie kolorowe ; 26 cm.
Praktyczny przewodnik po ponad dwustu jadalnych roślinach, rosnących na dziko w różnych rejonach Polski. Znajdziecie tu szczegółowe informacje m.in. o: bzie, brzozie, chmielu, czosnku niedźwiedzim, klonie, łopianie, pokrzywie, tataraku i wielu innych. Przewodnik zawiera ponad sto przepisów na różnorodne potrawy z dzikich roślin takie, jak: krupnik z nasion babki, nalewka z owoców barszczu, pierogi z liśćmi bukowymi, japońskie ciasteczka z bylicą, rosyjskie powidła z czeremchy, czyściec błotny po rzepnicku, piwo łopianowo-mniszkowe, gołąbki zawijane w liście funkii i szwedzka zupa różana. Bogato ilustrowana zdjęciami i rycinami książka została dodatkowo wzbogacona o zapiski i rozmyślania autora na temat miejsca człowieka w przyrodzie.
Availability:
Wypożyczalnia Główna
There are copies available to loan: sygn. 64 Łuc (1 egz.)
Filia nr 3
All copies are currently on loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronie 315. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again