313611
Book
In basket
Co jeść przy cukrzycy / Wiesława Rusin. - Bielsko-Biała : Wydawnictwo Dragon, 2013. - 95, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 24 cm.
(Medica)
Przepisy zawarte w tej książce czerpią z bogactwa i mądrości tradycyjnej kuchni polskiej oraz kuchni europejskich, zwłaszcza śródziemnomorskich. Zostały ułożone według pór roku i skomponowane w taki sposób, by potrawy nie tylko odżywiały, ale też pozostawały w harmonii ze zmieniającym się zapotrzebowaniem termicznym ciała. W ramach danej kategorii posiłków (np. śniadań) proponujemy kilka wariantów, biorąc pod uwagę zapotrzebowanie na poszczególne składniki pokarmowe. Zatroszczyliśmy się, aby komponować posiłki z użyciem „superpokarmów”, wspomagających leczenie cukrzycy. Choroba nie musi skazywać diabetyka na rodzinną alienację kulinarną – przeciwnie – może stać się bodźcem dla prozdrowotnego odżywiania dla całej rodziny. Niniejsza książka pokazuje, że odżywianie dla zdrowia może być proste i niedrogie, a dania – smakowite, różnorodne i kolorowe.
Availability:
Filia nr 6
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
Notes:
General note
Na okładce podtytuł: przepisy na wyśmienite i zdrowe potrawy : śniadania, obiady, kolacje, napoje.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again